mallalundberg.blogg.se

Malin.

Lördag

Publicerad 2013-11-30 23:23:12 i Vardag,

Lördagen har varit myspysig! Har ridit cavalettibommar på Sune (hemläxa från Leif) och hoppat Brunte. Båda var jätteduktiga, gulliga Sune blev glad när han såg mig (tror hon förkopplar mig med hoppning), men sen tror jag att hon blev lite besviken då hon bara fick trava massa bommar. Hehe.. Brunte som var lite tokig igår, skötte sig alldeles utmärkt idag i hoppningen! Hoppade småhinder ur sväng (inspirerat av Peder F), tanken var att jag skulle rida på stora språng genom svängen för att sedan kunna sitta lugn i båten då jag närmar mig hindret. Brunte hoppade finfint! Har börjat vant mig vid hans fantastiska språng nu, på ett hinder som är 1m så hoppar han helst typ en meter till (haha närå men ni fattar), första gångerna jag hoppade honom var jag i chocktillstånd efter varje skutt.. Nu ska jag kolla på lite Globen-repriser! Onsdagsträningen

Publicerad 2013-11-28 10:50:00 i Vardag,

Leffe Hall äger. Sune äger. Livet äger.
Vi började med att trimma fram tillsammans.
Trav och galopp, tempoväxlingar, öppna och slutna. Sune var superfin men blev lite irri på slutorna, det var nog lite styrketräning för honom.
Sedan hoppade vi fram på en åttvolt med två hinder, efter hindren skulle vi rätta till galoppen och det var lite klurigt, vi gjorde så att Sune fick sakta av till skritt, ta två djupa andetag, flyttas ut på yttertygeln och fatta ny galopp (detta ska på sikt göra att jag ska kunna sitta upp lite och göra fina rena byten).
Väl uppvärmda gick vi vidare till femkombinationen (Markne-inspo), 11 meter tre kortkorta språng i balans.
Sune fick guldstjärna.
Lite högre blev det bara lite kort på två språng istället.
Sista övningen var anridningar på lite större hinder. Ett räcke med galoppbom två språng innan målet var att hästarna skulle få gott om plats att hoppa av på (så att hästarnas högsta punkt i språngkurvan skulle vara mitt över hindret), sedan åt andra hållet en oxer med galoppbom ett språng före med som mål att komma lite intill och utmana frambommen lite.
De sista hindren låg på 120/130 och det var kul att se att lilla Sune var lika positiv på de hindren som på de små!
 
Sune skötte sig exemplariskt, gjorde hela tiden sitt allra bästa och var nog lika glad som mig. 


Familj

Publicerad 2013-11-27 16:01:36 i Vardag,

Det här med familj och sånt är lite spännande. 
Jag anser att jag har lite småfamiljer överallt. Blodet känns oviktigt, vilka som är biologisk släkt och låtsassläkt.
Familj för mig är människorna man kan vara sig själv med, människorna man kan vara ledsen med, människorna man kan vara glad med, människorna som får en känna sig trygg, människorna som bryr sig om en och människorna som vill en väl. 
 
Skolfamiljen är en utav mina små "familjer".
Hästtjejsfamiljen är en.
Lindgårdsfamiljen.
Trödjefamiljen.
Riktiga familjen. 
 
Och idag. Idag ska jag äääntligen få träffa min onsdagsfamilj igen! Onsdagsgruppen för Leif som jag varit en del av sedan 2011. Jag bara tokälskar att rida i min onsdagsgrupp. Onsdagar har liksom under hela den här tiden lätt varit min favvodag just bara därför!
 
Delar av min gulliga lilla onsdagsfamilj
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela